Hyresgaranti Boverket – vad gäller?

Kontakta oss

Boverket har ett system för hyresgarantier som syftar till att underlätta för personer som har svårt att få en bostad på grund av ekonomiska hinder. Dessa hyresgarantier administreras oftast av kommunerna och är riktade till individer som har en tillräcklig inkomst för att betala hyran men saknar säkerhet eller har betalningsanmärkningar.

Vad gäller:

  • Målgrupp: Hyresgarantin riktar sig till personer som har en regelbunden inkomst men saknar tillräcklig säkerhet för att få ett hyreskontrakt.
  • Ansökan: Ansökan om hyresgaranti görs via kommunen. Kommunen bedömer om individen uppfyller kraven för att få en hyresgaranti.
  • Garanti: Hyresgarantin innebär att kommunen går i borgen för hyresgästen, vilket ger hyresvärden trygghet att hyran kommer att betalas.
  • Villkor: Specifika villkor för hyresgarantin kan variera mellan olika kommuner, och det är viktigt att kontakta den aktuella kommunen för exakta detaljer.

För mer information om hyresgarantier genom Boverket, kan du besöka Boverkets hemsida eller kontakta din kommun.

Har du fler frågor om hyresgarantin och hur du kan utnyttja den, kontakta oss redan idag och låt oss hjälpa dig med hyresgaranti.